Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ
7 ποτήρια νερό
2 ποτήρια γάλα
1 ποτηρι κορν φλαουρ
άχνη ζάχαρη
ροδόνερο
Εκτέλεση:
Σε 2 ποτήρια κρύο νερό διαλύετε καλά το κορν φλαουρ . Το υπόλοιπο νερό μαζί με το γάλα το ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα χωρίς να το αφήσετε να βράσει.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά ανακατεύοντας παράλληλα το κορν φλαουρ που έχετε διαλύσει στο νερό. Επιστρέφετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ψήνετε μέχρι να γίνει παχύρευστο, περίπου 15 με 20 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! δεν σταματάτε το ανακάτεμα ούτε λεπτό.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο για να μην είναι καυτό το μείγμα. Βρέχετε με νερό το εσωτερικό ενός μέτριου ταψιού (μακρόστενο ή τετράγωνο βολεύει καλύτερα στο κόψιμο) με νερό και αδειάζετε το μείγμα με προσοχή. Πρέπει το πάχος του γλυκού στο ταψί να είναι περίπου 1,5 εκατοστό (ένα δάχτυλο).
Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες.
Το κόβετε και σερβίρετε αφού το βρέξετε με ροδόνερο και το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου