Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΠΙΛΑΦΙ ΜΠΟΥΧΑΡΑΣ BUHARA PILAVI




2 νεροπότηρα ρύζι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρινη
1 φλυτζάνι μαύρη σταφίδα
1 καρότο
1 φλυτζάνι φυστίκι
ψιλοκομμένος μαϊντανος
αλάτι
3 νεροπότηρα νερό ή ζωμό κρέατος
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση
Σωτάρετε με το βούτυρο το ρύζι, που ήδη έxετε μουσκέψει
Προσθέστε το νερό ή το ζωμο κρέατος.
Βράστε το ώσπου να τρqβήξει το νερό και αφήστε το να πάρει χρώμα.
Κρατήστε τις σταφίδες για 10 λεπτά σε χλιαρό νερό και σουρωστε τις.
Βράστε για λιγο το φιστίκι ρίχνοντάς το σε καυτό νερό.
Στραγγίστε και βγάλτε τις φλούδες.
Ρίξτε το λάδι σε μια κατσαρόλα.
Προσθέστε το φιστίκι, το ψιλοκομμένο καρότο και τη σταφίδα και σοτάρετε για λίγο.
Ανακατέψτε τα με το πιλάφι
Σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου