Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ




Υλικά

1φλιτζάνι αμύγδαλα ανάλατα ξεφλουδισμένα -
1 φλιτζάνι βούτυρο -
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη -
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι -
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ -
2 αυγά -
2 φλιτζάνια χονδρό σιμιγδάλι -
Ξύσμα λεμονιού -
1 φλιτζάνι γάλα -
Κανέλλα -
Για το σιρόπι -
3 ½ φλιτζάνια νερό -
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη -

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε πολύ καλά.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε και τα δύο αυγά ολόκληρα. Τα χτυπάμε πολύ καλά περίπου πέντε λεπτά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ διαδοχικά αλεύρι σιμιγδάλι βάζοντάς το σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, την αμυγδαλόψιχα, τα ανακατεύουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε , στους 180 βαθμούς για 45΄περίπου.
Ετοιμάζουμε παράλληλα και το σιρόπι μας αφού το βράσουμε μόνο 5΄λεπτά και το βγάζουμε από την φωτιά.
Μόλις ο χαλβάς ψηθεί τον βγάζουμε από τον φούρνο περιχύνουμε με μια κουτάλα με το σιρόπι και τον τοποθετούμε πάλι στο φούρνο άλλα 10 λεπτά να στεγνώσει.
Αφήνουμε τον χαλβά μέσα στην φόρμα να κρυώσει και μετά τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζοντας με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου