Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟ GÜL BÖREGI
3 γιουφκά δηλαδή έτοιμα φύλλα για μπουρέκι
2 μέτριες πατάτες
2 κρεμμύδια
Μαϊντανό
Ένα φλιτζανάκι του καφέ γάλα
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές γιαούρτι
1 αβγό
Μπαχαρικά (κόκκινο πιπέρι, δυόσμο, μαύρο πιπέρι, αλάτι)
Εκτέλεση
Πρώτα περνάμε τις πατάτες από τον τρίφτη και τις κρατάμε μέσα σε νερό για να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και λίγο μαϊντανό και τα βάζουμε σε δυο χωριστά μπολάκια.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε 3 κουταλιές λάδι και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια.
Λίγο αργότερα ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε τη φωτιά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο ζύμης στα δύο και έτσι έχουμε 6 μισοφέγγαρα.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μια κουταλιά λάδι που μας έμεινε με το γάλα.
Βρέχουμε ελαφρά το κάθε φύλλο με το μίγμα αυτό και μετά βάζουμε από τη γέμιση στην ίσια άκρη κατά μήκος και τυλίγουμε προσεκτικά σαν ρολό. Έπειτα με το αριστερό χέρι σταθεροποιούμε τη μια άκρη και με το δεξί τυλίγουμε την άλλη γύρω-γύρω για να φτιάξουμε το τριαντάφυλλο. Φτιάχνουμε 6 τέτοια τριαντάφυλλα λοιπόν και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου.
Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε δυο κουταλιές γιαούρτι με έναν κρόκο αβγού και περνάμε τα μπουρέκια με πινέλο από πάνω για να πάρουν ένα τέλειο χρώμα όταν ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο θερμοκρασία 150 βαθμών
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου