Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011
ΠΑΓΩΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
1 πράσινη φυτική σαντιγί
2-3 σταγόνες μαστίχας λιωμένες σε σκόνη με 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη άχνη
Μισή κούπα γλυκό τριαντάφυλλο ή σάλτσα φρούτου
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 με 2 λεπτά, το γιαούρτι να αφρατέψει και να γίνει λείο. Εάν μας αρέσει ρίχνουμε μέσα και το γλυκό ή το λιωμένο φρούτο αλλιώς το κρατάμε για γαρνίρισμα στο τέλος. Ρίχνουμε επίσης τη σκόνη μαστίχας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Μπορούμε να προσθέσουμε και λικέρ με άρωμα μαστίχας. Κατόπιν χτυπάμε τη σαντιγί σε ξεχωριστό μπολ και την ενώνουμε με το μείγμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, όχι πολύ μεγάλο, για να χωράει στην κατάψυξη, στρώνουμε ένα μέρος της κρέμας, σκεπάζουμε με μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Η τελευταία επιφάνεια πρέπει να καλυφθεί με κρέμα. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη και αφού παγώσει το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με γαρνίρισμα το γλυκό ή τη σάλτσα φρούτων
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου