Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011
ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΣΑΜΟΥ
Υλικά
1 μεγαλο κιτρινο κολοκυθι.
1 ή 2 κρεμμυδια
λιγο ζαχαρι
1 φλ ελαιολαδο
λιγη κανελα
φετα τριμενη
λιγο αλατι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Αλευρι
νερακι
ελαιολαδο
αλατι
Καθαριζουμε και κοβουμε το κολοκυθι σε κυβους και το βραζουμε σε νερο.
Οταν βρασει το κολοκυθι καλα, ριχνουμε αλατι και το αδειαζουμε σε τρυπητο για να στραγγισει σιγα σιγα μονο του (προτιματε ολη νυχτα).
Ζυμωνουμε τη ζυμη και την κανουμε φυλλα με τον πλαστη.
Κοβουμε σε λωριδες 2-3 εκατοστα πλατος και 20 εκατοστα μηκος.
Ετοιμαζουμε το μιγμα. Βαζουμε το κολοκυθι λιωμενο με ενα πιρουνι. Ψιλοκαβουρδιζουμε το κρεμμυδι και το προσθετουμε στο κολοκυθι μαζί με τη ζαχαρι, το λαδι, το τυρακι.
Γεμιζουμε τα φυλλα και τα τυλιγουμε τα τηγανιζουμε σε ελαιολαδο και τα βαζουμε σε τρυπιτο να στραγγισουν τα λαδια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου