2
Υλικά
1λίτρο γάλα
9 αυγά
300γρ. ζάχαρη
15γρ. μαστίχα
Για την καραμέλα:
250γρ. ζάχαρη
50γρ. γλυκόζη
100γρ. νερό
Εκτελεση
: Βάλτε τα υλικά για την καραμέλα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να ζεσταθούν μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό χρώμα της καραμέλας. Έπειτα μοιράστε την σε φορμάκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά για την κρέμα και με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ανακατεύετε καλά. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν και ανακατεύετε συνέχεια. Δεν πρέπει να βράσουν. Βάζετε την ρευστή κρέμα στα φορμάκια και τα ψήνετε σε μπεν-μπαρί για 45 λεπτά στους 220 βαθμούς. Βάλτε τα στο ψυγείο και μόλις κρυώσουν τα σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου