Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
ΛΙΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
για τη γέμιση:
-250 γραμ. ελιές σταφιδωμένες και καθαρισμένες από τα κουκούτσια και τις φλούδες
-150 γραμ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
-2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 πράσο ψιλοκομμένο
-λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
για τη ζύμη:
-1/2 κιλό φάριν-απ
-2 κ.σ. ταχίνι
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Λιώνουμε το ταχίνι σε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με το αλεύρι. Με τη ζύμη ανοίγουμε δύο χοντρά φύλλα. Αλείφουμε ένα ταψάκι με ταχίνι. Στρώνουμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση απλώνοντά την. Βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω και ενώνουμε τα άκρα. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
από την ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου