Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα




Υλικά συνταγής: 
Τριμμένα στο χοντρό τρίφτη κολοκυθάκια1200 γρ. 
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια3 μέτρια 
Ψιλοκομμένο άνηθο4 κουταλιές 
Ψιλοκομμένος δυόσμος4 κουταλιές 
Τριμμένο σκόρδο2 σκελίδες 
Αυγά3 μέτρια 
Τριμμένο ψωμί τοστ5 φέτες 
Χοντροτριμμένη φέτα300 γρ. 
Αλεύρι4 - 8 κουταλιές (ανάλογα πόσο θα τραβήξει η ζύμη) 
Αλάτι, πιπέριόσο χρειάζεται 
Ηλιέλαιομπόλικο για τηγάνισμα 

Οδηγίες: 
1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνετε σε τρυπητό. Τα αλατίζετε με 1 κουταλάκι αλάτι, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν περίπου μία ώρα.
2. Στύβετε καλά με τα χέρια σας το κολοκύθι και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Επίσης προσθέτετε 2 κουταλάκια αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, να πάρετε ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτετε τόσο αλεύρι, για να σφίξει το μείγμα, τόσο, ώστε να μοιάζει με πολύ πηχτό χυλό.
3. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε τηγάνι. Παίρνετε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα και φτιάχνετε κεφτέδες, ρίχνοντας το μείγμα από τη μια παλάμη στην άλλη (είναι αρκετά μαλακό και δεν πλάθεται με τον κλασικό τρόπο). Με προσοχή ρίχνετε κάθε κολοκυθοκεφτέ στο τηγάνι.
4. Αφήνετε τους κεφτέδες να ροδίσουν πολύ καλά από την μία πλευρά και στη συνέχεια τους γυρίζετε να ροδίσουν από την άλλη. Μην τους γυρίσετε νωρίτερα και μην τους μετακινείτε άσκοπα μέσα στο τηγάνι, γιατί μπορεί να σκορπίσουν πριν κάνουν κρούστα.
5. Βγάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε πολύ ζεστούς. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι ή τζατζίκι. 

radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου