Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ



Είναι τώρα η εποχή τους, είναι τρυφερές και γίνονται ένα πολύ νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό!
  • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες, τα τρυφερά μέρη τους -
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο -
  • 3-4 χλωρά κρεμμυδάκια σε ροδέλες -
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες -
  • 2-3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες -
  • Άνηθο ψιλοκομμένο -
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο -
  • ¾ φλ. τσαγιού λάδι -
  • Αλατοπίπερο -
  • Αρκετή φέτα κομμένη σε κύβους -
Καθαρίζω πολύ καλά από τις ίνες και πλένω σε άφθονο νερό τις κολοκυθοκορφάδες. Τις αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Σωτάρω στο λάδι μου τα κρεμμύδια και αφού μαραθούν λίγο προσθέτω και τις κολοκυθοκορφάδες και τις αφήνω να μαραθούν κι αυτές.
Ρίχνω τις τομάτες, το αλατοπίπερο και  τα κολοκυθάκια, σκεπάζω την κατσαρόλα μου και μαγειρεύω περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σ’ αυτό το σημείο, ρίχνω τον άνηθο και τον μαϊντανό και αφήνω το φαγητό για λίγο ακόμη, μέχρι να μείνει με το λάδι  του.
Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω τη φέτα, ανακινώντας την κατσαρόλα μου.
aromadafnis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου