Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ




H εύκολη συνταγή
Σ    


Yλικά:

300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
250 γρ σταμναγκάθι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 γαλλική μπαγκέτα
300 γρ. γαλλικό κατσικίσιο τυρί κορμό

Για τη βινεγκρέτ

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί


Εκτέλεση:
  1. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας το λάδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύδι σ' ένα βαζάκι που κλείνει.
  2. Τα χτυπάμε καλά όλα τα υλικά και αφαιρούμε όσο σκόρδο μπορούμε.
  3. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Κόβουμε 6 φέτες από το ψωμί και τις ψήνουμε μέχρι να κάνουν κρούστα στο γκριλ.
  5. Σε μια πιατέλα βάζουμε στη μέση τα λαχανικά και γύρω γύρω τις φέτες του ψωμιού.
  6. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ όλη τη πιατέλα μας και τοποθετούμε πάνω στο ψωμί τις φέτες από το κατσικίσιο τυρί.



Πηγή: lovecooking.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου