Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΖΕ"ΙΤΙΝΓΙΑΓΛΙ ΓΙΑΠΡΑΚ ΣΑΡΜΑ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλο αμπελοφυλλα
  • 5 φλ νερο
  • χυμο λεμονιου
  • 1 λεμονι
  • 1/2 φλ νερο επιπλεον
  • 1 κουταλακι ζαχαρη
  • 1 κουταλια ελαιολαδο
  • αλατι

Για την γεμιση:
  • 1 1/2 φλ ρυζι
  • 1 φλ ελαιολαδο
  • κουκουναρια λευκα
  • 250γρ κρεμμυδια ψυλοκομμενα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλια ζαχαρη
  • λιγες σταφιδες(προαιρετικο)
  • 1 1/2 φλ νερο ζεστο
  • 1/2 ματσακι μαιντανο ψυλοκομμενο
  • 1/2 ματσακι ανιθο ψυλοκομμενο
  • 1/2 ματσακι δυοσμο ψυλοκκομενο

Πως το κάνουμε:

  1. Βραστε 5 φλυντζανια νερο, ριξτε μεσα χυμο λεμονιου και βαλτε τα αμπελοφυλα, αφου αφαιρεσετε τα κοτσανακια τους.
  2. Ζεματιστε τα για 5΄ και απο τις 2 πλευρες.Αφηστε να κρυωσουν κ στραγγιστε καλα.
  3. Στον πατο της κατσαρολας στρωστε αμπελοφυλλα. Βαλτε στο καθε φυλλο 1 κουταλια απο την γεμιση διπλωστε τις δυο ακριες και τυλιξτε τα.
  4. Τοποθετηστε τα το ενα διπλα απο το αλλο προσθεστε 1/2 φλυντζανι νερο, τη ζαχαρη, το αλατι και το ελαιολαδο.
  5. Κοψτε το λεμονι σε λεπτες φετες και τοποθετηστε το πανω στα αμπελοφυλλα και κλειστε το καπακι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου