Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ ...




Η εύκολη συνταγή 



Υλικά: 
  
    1 φλ. ωμά αμύγδαλα
    1/4 φλ. νερό
    1/4 φλ. ελαιόλαδο
    χυμό 1/2 λεμονιού
    1 αγγούρι μικρό
    1/2 καυτερή πιπεριά
    2-3 σκελίδες σκόρδο
    λίγο άνηθο (προαιρετικά)
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    φυσικό αλάτι

Εκτέλεση: 

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για 8 ώρες. Στη συνέχεια τα βάζουμε για 2 λεπτά μέσα σε ζεστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε.
Βάζουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στο multi και προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να αποχτήσει το μείγμα μια κρεμμώδη υφή.Εάν η τυροκαυτερή είναι πολύ παχύρεστη προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή λάδι.
Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε πολύ καλά.
Ψιλικόβουμε τη καυτερή πιπεριά και τον άνηθο.
Λιώνουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε στην τυροκαυτερή το αγγούρι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Η τυροκαυτερή μας είναι έτοιμη να την δοκιμάσουμε!

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου