Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

Υλικά
1 μαρούλι ή iceberg
1 φλ. τσαγιού φιλέτο κοτόπουλου (ψητό ή βραστό) κομμένο κύβους
1 φλ. τσαγιού κρουτόν σκόρδου
3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
για τα κρουτόν σκόρδου
1 φλ. τσαγιού κύβους μπαγιάτικου ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδου λυωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
για τη βινεγκρέτ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τα κρουτόν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το σκόρδο και το ψωμί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε τα κρουτόν μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αδειάζετε σε χαρτί να στραγγίξει το λάδι και να κρυώσουν. Kόβετε σε λουρίδες το μαρούλι και το βάζετε σε σαλατιέρα. Ρίχνετε το κοτόπουλο και τα κρουτόν. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Αναμιγνύετε το υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνετε τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

radicio.com

Συνημμένες εικόνες

  • Συνημμένη εικόνα: salata_kesara.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου