Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ




Η συνταγή της ημέρας

Υλικά
500 γρ. φράουλες + μερικές ακόμη για το γαρνίρισμα
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. γιαούρτι πλήρες
250 γρ. ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση: 
Πολτοποιούμε τις φράουλες στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι, σε δόσεις, και μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το σύρμα, να αφρατέψει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 - 5 φορές.
 
Βάζουμε το παρφέ σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα 20 εκ. (μήκος) x 10 εκ. (πλάτος) x 7 εκ. (ύψος) ή άλλη φόρμα της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας λίγο τη φόρμα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με φράουλες, κομμένες στα 2 ή στα 4.
 
Προετοιμασία 30' Αναμονή 4 - 5 ώρες
 
Tip: 
Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα εκεί και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της.

Πηγή: Gastronomos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου