Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



recipe image

Συστατικά
  • 1 kg φιλέτο πέρκας
  • 1 kg πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 4-5 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 1/2 ποτήρι νερό ζεστό
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι , πιπέρ
    ι
Οδηγίες
  1. Ξεπλένουμε το φιλέτο και το τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει , προσθέτουμε τα κρεμμύδια  έως ότου μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες , το σκόρδο , το θυμάρι , το λεμόνι , το νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Περιχύνουμε την σάλτσα στο ταψί με το φιλέτο πέρκας και τις πατάτες, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 45 λεπτά
    sintagoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου