Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αρνί από λαιμό κομμένο σε κομματια
-1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-1-2 κόκκινες πιπεριές
-4 πίτες για σουβλάκι
-αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
-1/2 φλυτζάνι σόγια
-1 κ.γ.πιπερόριζα
1/2 κ.γ. μέλι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 αστεροειδείς γλυκάνισσους
1 κ.σ.ντοματοπελτέ
1 σφηνάκι ουίσκι
 ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ
-1 κεσέ γιαούρτι
-1 κ.σ. ταχίνι
-ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ.μέλι
-αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε καλά σε πυρέξ όλα τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του αρνιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές  σε κομμάτια, βγάζουμε το αρνί από το ψυγείο και περνάμε εναλλάξ το κρέας, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Ψήνουμε στη σχάρα και από τις 2 πλευρές.Αλατοπιπερώνουμε πριν από το τέλος. Ετοιμάζουμε την σάλτσα ταχίνι, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της καλά σε μπολ και συνοδεύουμε τα σουβλάκια με τις πίτες ψημένες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου