Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ




Υλικά
  • 600 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
  • 200 γρ. λουκάνικο πικάντικο ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4 πιπεριές κόκκινες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαυρίσουν γύρω γύρω. Μεταφέρουμε σε σακούλα και τις αφήνουμε να «ιδρώσουν» για 5-10 λεπτά ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε με τα ρεβίθια, τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λουκάνικο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα ρεβίθια, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου