Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ


1 φλυτζανι Φυτινη
1 1\2 φλυτζανι ζαχαρη
6 αυγα
3\4 φλυτζανιου κονιακ
1 φλυτζανι γιαουρτι στραγγιστο
1 κουταλι του γλυκου φουσκωτο μπαικιν

1 πακετο κοκκινη φαρινα 
4 μεγαλα (αλλα μεγαλα) κοκκινα μηλα
2 μεγαλα πρασσινα μηλα

ανακατευετε ολα τα πρωτα υλικα με το μηξερ του χεριου πολυ καλα προσθετε το αλευρι ανακατευετε παλι πολυ καλα και στο τελος τα μηλα που τα εχετε τριψει στον τριφτη του κρεμυδιου και το εχετε στο σουρωτηρι ζουληξει να φυγουν λιγο τα ζουμια τους και τα προσθετετε στα υλικα που εχετε ανακατεψει . εχετε ετοιμασει ενα ταψακι 30-32 το βουτυρωνετε ριχνετε αλευρι να παει παντου και το τιναζετε απο την αναποδη να φυγουν τα πολλα αλευρια ριχνετε το μηγμα το στρωνετε να ειναι παντου ισιο και το ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 β μεχρι να βαζετε το μαχαιρι και να βγαινει καθαρο .δεν εχει το στεγνωμα του κεϊκ ειναι αισθητη η υγρασια των μηλων αλλα ειναι απολλυτα συμπαγες . Καλη επιυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου