Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ




i-eukoli-syntagi 


Υλικά:

4 μεγάλα καρότα
3 πατάτες καθαρισμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
1 αβγό
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ξηρό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε μέσα σ΄ένα μπολ.
  3. Κάνουμε το ίδιο με τα καρότα σε μια άλλη κατσαρόλα.
  4. Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μας.
  5. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  6. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Πηγή: lovecooking.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου