Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ




i-eukoli-syntagi 


Υλικά:

1 κουτί τετράγωνα μπισκότα πτιμπέρ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (χωρίς βράσιμο με κρύο νερό)
1 φακελάκι φρουί ζελέ ανανάς
Κομπόστα ανανάς σε ροδέλες
1 και 3/4 φλυτζάνι γάλα
Λίγο γάλα ακόμα για τα μπισκοτάκια


Εκτέλεση:
  1. Σε 1 και 3/4 φλυτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε σιγά, χτυπώντας με το μίξερ, τα δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα.
  2. Σε ένα πιατάκι βάζουμε λίγο γάλα και μουσκεύουμε τα μπισκοτάκια.
  3. Τα στρώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ και από πάνω περνάμε μια στρώση κρέμας.
  4. Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση πτιμπέρ και ξανά κρέμα.
  5. Επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμα και τελειώνουμε με την κρέμα.
  6. Στραγγίζουμε τις ροδέλες ανανά και τις κόβουμε στη μέση στολίζοντας το επάνω μέρος του γλυκού, όπως μας αρέσει.
  7. Ετοιμάζουμε ένα φακελάκι φρουί ζελέ ανανά και μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό μας.
  8. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο και μόλις πήξει το φρουί ζελέ είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου