Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΗΛΟ




i-eukoli-syntagi 
 


Υλικά: 
    3 κιλά μήλα
    3 κιλά ζάχαρη
    λίγο χυμό λεμονιού
    Μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση: 

    Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη, τόσο ώστε να μην γίνει αλοιφή το μήλο.
    Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σε μια κατσαρόλα και ίση ποσότητα ζάχαρης (μετράμε τόσα φλιτζάνια ζάχαρης όσα τα φλιτζάνια του μήλου).
    Ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι και σιγοβράζουμε.
    Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται με μια τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο τριμμένο.
    Όταν δέσει (γίνεται πηκτό χωρίς πολύ ζουμί) σβήνουμε και βάζουμε στα βάζα όσο είναι καυτό.
    Χρησιμοποιείται σαν γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα και σαν γέμιση για πάστα φλώρα ή κέικ.



Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου