Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ




i-eukoli-syntagi 


Υλικά:


2 φλιτζάνια ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε το ζωμό μαζί με τη ντομάτα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι για να πάρουν μία βράση.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σέλερυ και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το ένα τρίτο από το μείγμα ντομάτας-ζωμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του.
  6. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά ανακατεύοντας σποραδικά.
  7. Ακολούθως προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα σε μικρές ποσότητες και μόνο αφού έχει απορροφηθεί από το ριζότο, τα προηγούμενα υγρά.
  8. Προσθέτουμε το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  9. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας τα πιάτα μας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Πηγή: lovecooking.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου