Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΟΒΟ




i-eukoli-syntagi 


Υλικά:

3 - 4 μεγάλες πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
2 κουταλιές της σούπας ξερό δυόσμο
θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε σχολαστικά τον φλοιό από τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
  2. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά περίπου.
  3. Δοκιμάζουμε αν έχουν γίνει μ΄ένα μαχαίρι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Στην συνέχεια, αφαιρούμε όση φλούδα βγαίνει (την υπόλοιπη την αφήνουμε) και αφού τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια τις βάζουμε σ΄ένα μπώλ.
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μισές ροδέλες, το μπούκοβο,τον ξερό δυόσμο, το θαλασσινό αλάτι και στο τέλος το λάδι.
  6. Ανακατεύουμε ελαφρά και καλή όρεξη.
Πηγή: lovecooking.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου