Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ




1 κιλό φιλέτο πέρκας θαλασσινής
·  χυμός από 1 λεμόνι
·  1 κιλό υπόλοιπα ψαριού (κεφάλια,κόκκαλα,πέτσα)
·  1 κρεμμύδι
·  100 γραμμ. πατάτες κομμένες
·  500 γραμμ. ντομάτες τριμμένες
·  250 γραμμ. πράσα κομμένα
·  250 γραμμ. καρότα κομμένα
·  200 γραμμ. κόκκινη πιπεριά
·  1 ματσάκι μαϊντανό
·  1 φύλλο δάφνης
·  100 ml άσπρο κρασί
·  100 ml νερό
·  αλάτι, πιπέρι

·  λένουμε το ψάρι το αλατίζουμε του ρίχνουμε λίγο λεμόνι και το αφήνουμε σε κρύο μέρος.
·  Ξεπλένουμε τα υπόλοιπα ψαριού και βρεγμένα όπως είναι τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά τον μαϊντανό την δάφνη και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε στην πιο χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
·  Βγάζουμε τα υπόλοιπα του ψαριού και περνάμε τον ζωμό μας από σίτα. Βάζουμε τον σουρωμένο ζωμό μαζί με τα λαχανικά και το κρασί σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση.
·  Τοποθετούμε τα φιλέτα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου