Κώστας Περίκος, 17/03/2011
Μια πικάντικη συνταγή για γερά στομάχια και ποτήρια! Ο συνδυασμός κιμά, παστουρμά και φέτα φτιάχνει διάθεση για χειμερινό γιορτινό τραπέζι με καλή διάθεση και έντονες γεύσεις…
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
ψίχα ψωμιού υγρή
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελιδα σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι και κατά βούληση μπαχαρικά
Για τη γέμιση
3-4 πράσινες πιπεριές (τύπου γεμιστών)
10 φέτες παστουρμά (με βγαλμένο το τσιμένι για light έκδοση)
τυρί φέτα κομμένο σε φέτες
Για το τύλιγμα
1 λαδόχαρτο
λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε και ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά όπως συνηθίζεται.
- Απλώνουμε τον κιμά σε παραλληλόγραμμο σχήμα προσέχοντας το μήκος του να μην ξεπερνά το ταψί μας . Είναι σημαντικό το πάχος της "πλάκας" του κιμά να έχει κάποιο σημαντικό ύψος έτσι ώστε να μην διαλυθεί το ρολό κατά το τύλιγμα.
- Απλώνουμε τον παστουρμά σε όλη την πλάκα του κιμά.
- Κατόπιν απλώνουμε αντίστοιχα, τις φέτες με το τυρί.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και κάνουμε μία στρώση και με δαύτες.ΠΡΟΣΟΧΗ: τα υλικά που θα τοποθετήσουμε πάνω στην πλάκα του κιμά πρέπει η μακριά τους διάσταση να είναι κάθετη στη διεύθυνση περιελίξεως γιατί αλλιώς σπάει το ρολό.
- Αφού περιελίξουμε με ιδιαίτερη προσοχή το ρολό, το τυλίγουμε στο λαδόχαρτο και τέλος το πασαλείβουμε με το λάδι.
- Το τοποθετούμε στο φούρνο με λίγο νερό και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς 35 με 45 λεπτά
flowmagazine.gr
- .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου