· 1/2 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
· 300 γρ. κριθαράκι (νηστίσιμο)
· 1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
· 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
· 1/2 κρεμμύδι φρέσκο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 2 πιπεριές φλωρίνης
· 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
· 1 φλ τσαγιού κρασί λευκό
· χυμό ντομάτας (φρέσκο και συμπυκνωμένο)
· κόκκινη καυτερή πιπερίτσα σε σκόνη (μπαχαρικό
απο σούπερ μάρκετ, εγώ το έβαλα αντί για πιπέρι)
· αλάτι
· λίγο μπούκοβο
· Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
· Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
· Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι (ξερό και
χλωρό) μαζί με το σκόρδο και σταδιακά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες
πιπερίες(σιγά σιγά για να μην βγάλουν τα υγρά τους).
· Προσθέτουμε και τις γαρίδες.
· Σβήνουμε με το κρασί.
· Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό ντομάτας
και λίγο νερό.
· Βράζουμε για 10' μέχρι να μαλακώσουν οι
γαρίδες (δοκιμαστε με ένα πηρούνι).
· Ρίχνουμε το κριθαράκι στη γάστρα.
· Αφαιρούμε τις γαρίδες απο τη σάλτσα και
προσθέτουμε τη σάλτσα στη γάστρα με λίγο νεράκι ακόμη.
· Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -
200 βαθμούς για 15' λεπτά περίπου( το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό
και το δοκιμάζουμε να μην παραβράσει ανάλογα και τον φούρνο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου