Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ





·  1/2 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
·  300 γρ. κριθαράκι (νηστίσιμο)
·  1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
·  1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
·  1/2 κρεμμύδι φρέσκο
·  1 σκελίδα σκόρδο
·  2 πιπεριές φλωρίνης
·  2 πιπεριές πράσινες κέρατο
·  1 φλ τσαγιού κρασί λευκό
·  χυμό ντομάτας (φρέσκο και συμπυκνωμένο)
·  κόκκινη καυτερή πιπερίτσα σε σκόνη (μπαχαρικό απο σούπερ μάρκετ, εγώ το έβαλα αντί για πιπέρι)
·  αλάτι
·  λίγο μπούκοβο

·  Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
·  Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι (ξερό και χλωρό) μαζί με το σκόρδο και σταδιακά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπερίες(σιγά σιγά για να μην βγάλουν τα υγρά τους).
·  Προσθέτουμε και τις γαρίδες.
·  Σβήνουμε με το κρασί.
·  Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό ντομάτας και λίγο νερό.
·  Βράζουμε για 10' μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες (δοκιμαστε με ένα πηρούνι).
·  Ρίχνουμε το κριθαράκι στη γάστρα.
·  Αφαιρούμε τις γαρίδες απο τη σάλτσα και προσθέτουμε τη σάλτσα στη γάστρα με λίγο νεράκι ακόμη.
·  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για 15' λεπτά περίπου( το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό και το δοκιμάζουμε να μην παραβράσει ανάλογα και τον φούρνο).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου