Συστατικά:
11/2 λίτρο γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Προεραιτικά μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη στο τέλος
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα, σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί/ pyrex με λίγο βούτυρο και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για μια ώρα στους 170 βαθμούς (πάνω – κάτω αντίσταση).
11/2 λίτρο γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Προεραιτικά μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη στο τέλος
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα, σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί/ pyrex με λίγο βούτυρο και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για μια ώρα στους 170 βαθμούς (πάνω – κάτω αντίσταση).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου