Υλικά
500 γρ. φακές
50 γρ. ρύζι
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και ροδέλες
10 ελιές ψιλοκομμένες
1 κ.γ. γλυκάνισο
½ κ.γ. κύμινο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τις φακές 8-10 ώρες σε νερό.
Έπειτα ξεπλένουμε, μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και καλύπτουμε με νερό.
Αφήνουμε να βράσουν και περίπου 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμες αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Μεταφέρουμε σε πυρέξ, προσθέτουμε το γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και «ζωμό» απο την κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να απλωθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά και προσθέτουμε απο πάνω τς ψιλοκομμένες πιπεριές, ελιές και το κρεμμύδι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ώστε να πιούν το ζουμί. Είναι ετοιμο! Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό στο σερβίρισμα.
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου