ΠΡΟΪΟΝ:
|
Νέα ΦΥΤΙΝΗ
|
ΠΕΡΙΟΧΗ
|
Κυκλάδες
|
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
|
Μπαρμπουνια με σάλτσα από δενδρολίβανο
|
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
|
20
|
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
|
Εύκολο
|
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
|
30
|
ΜΕΡΙΔΕΣ:
|
4-6
|
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό μπαρμπούνια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
- 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
- 200 γρ. “Φυτίνη με ελαιόλαδο”
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα μπαρμπούνια και τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε στο χυμό του λεμονιού για 30΄
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με τη Φυτίνη
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κουτ. σούπας από τη φυτίνη που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια και προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο, Τέλος δένουμε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά με το αλεύρι ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει
Σβήνουμε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός περιχύνουμε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια
livesmart.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου