ΠΡΟΪΟΝ:
|
ΦΥΤΙΝΗ με βούτυρο
|
ΠΕΡΙΟΧΗ
|
Μακεδονία – Αλεξανδρούπολη
|
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
|
Τσιγεροσαρμαδάκια μακεδονίτικα
|
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
|
35
|
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
|
Εύκολο
|
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
|
35
|
ΜΕΡΙΔΕΣ:
|
8-10
|
ΥΛΙΚΑ:
- 1 αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά
- 2-3 μπόλιες ή σκεπη αρνιού κατσικιού
- 180 γρ. ρύζι γλασέ
- 4-5 ρίζες φρεσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας “Φυτίνη με βούτυρο”
- Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
- Λίγη κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε τη συκωταριά και σκεπάστε τη με νερό και βράστε έως ότου μαλακώσει ελαφρά.
- Μόλις ζεματιστεί η συκωταριά στραγγίξετε την και στην συνέχεια λιώστε την ελαφρά στο μπλέντερ
- Σε ένα άλλο σκεύος ρίξτε την μισή ποσότητα της Φυτίνης και σοτάρετε το ρύζι μαζί με τον άνηθο, τον δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι
- Μόλις το ρύζι ξανθίνει προσθέστε τη συκωταριά μαζί με την υπόλοιπη ποσότητα της Φυτίνης και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά ,καρυκεύεστε με αλατοπίπερο και την κανέλλα
- Μουλιάστε σε χλιαρό νερό τις μπόλιες και κόψτε τη σε κομμάτια και κατόπιν τυλίξτε την γέμιση όπως τα ντολμαδάκια.
- Τοποθετήστε τα τσιγεροσαρμαδάκια σε ταψί αλειμμένο με Φυτίνη, και ψήστε στον φούρνο στους 180ο – 200ο για 45-55΄
Υahoo!news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου