- 1 μικρό τρυφερό κουνουπίδι
- 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του .
- 2 αυγά και 1 ασπράδι
- μισό κουτάκι μπύρα και 10 γρ. μαγιά λιωμένη σε 6κουταλιές της σούπα χλιαρό νερό
- 1 lt ηλιέλαιο Sol για τηγάνισμα
Για τη μαρινάδα:
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουτ σούπας. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κουτ. Σούπας ξίδι μπαλσάμικο Άλτις
- 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- λίγο αλάτι
ΟδηγίεςΜαγειρέματος
1. Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σεμικρά μπουκέτα. Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμεκαλά.
2. Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σ΄ έναμπολ, βουτάμε τα μπουκετάκια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μερικές ώρες,γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα
3. Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας σ΄ένα μπολ το αλεύρι, τα δύο αβγά, το αλάτι, τη μπύρα και το αφήνουμε ναφουσκώσει
4. Πριν το χρησιμοποιήσουμε, χτυπάμε έναασπράδι και το ρίχνουμε μέσα στο κουρκούτι ανακατεύοντας
5. Στραγγίζουμε τα μπουκετάκια από τημαρινάδα, τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε φριτέζα με καυτό λάδιώσπου να ροδοκοκκινίσουν
6. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικόχαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά
livesmart.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου