Υλικά
Κότσι χοιρινό: 2 μεγάλα
Μπύρα: 2 κουτάκια (660 ml)
Καθαρισμένο σκόρδο: 3 - 4 σκελίδες
Χοντροκομμένο φρέσκο θυμάρι: 4 - 5 κλαδάκια
Μουστάρδα: 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ελαιόλαδο: 2 - 3 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
1. Πλένετε και σκουπίζετε τα κότσια. Αν έχουν και την πέτσα τους, τα χαράζετε οριζόντια σε 3 - 4 σημεία.
2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε την μπύρα με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτετε τα κότσια. Σκεπάζετε και φυλάτε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Αν δεν καλύπτονται με την μαρινάδα, πρέπει να τα αναποδογυρίσετε κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τα κότσια από την μαρινάδα και τα σκουπίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι ή σε σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο και ροδίζετε ολόγυρα τα κότσια. Βάζετε στο ταψί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την μισή μαρινάδα και βάζετε στο φούρνο.
4. Ψήνετε τα κότσια για 2 περίπου ώρες, γυρίζοντάς τα 1 - 2 φορές στη διάρκεια του ψησίματος. Αν χρειαστεί προσθέτετε και την υπόλοιπη μαρινάδα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με πατάτες ή ρύζι.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 ώρες
Πηγή: radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου