Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ


Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλέυρι για το πανάρισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε μπόλικο κρύο νερό.
  2. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε με πετσέτα και τα πολτοποιούμε σε μούλτι. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα αρώματα.
  3. Πλάθουμε στρόγγυλα κεφτεδάκια το μείγμα και πανάρουμε με το αλεύρι.
  4. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  5. Σερβίρουμε με ντιπ με ταχίνι.

Αυτό το ήξερες;

Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική τροφή για άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Επίσης, είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και βιταμίνες B και Ε.
cooklos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου