Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλέυρι για το πανάρισμα
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε μπόλικο κρύο νερό.
- Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε με πετσέτα και τα πολτοποιούμε σε μούλτι. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα αρώματα.
- Πλάθουμε στρόγγυλα κεφτεδάκια το μείγμα και πανάρουμε με το αλεύρι.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Σερβίρουμε με ντιπ με ταχίνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου