Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

O ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ





Σε 20’ έχετε έτοιμο το Πασχαλινό σας γλυκό. Η συνταγή από τον Στ. Παρλιάρο.

Υλικά (μερίδες: 8-10)
250 γρ. βούτυρο 
450 γρ. μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
200 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
2 αυγά 
Καραμελωμένα αμύγδαλα
150 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο (να μην καεί), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ στρώνουμε μία μεμβράνη. Στο κάτω μέρος βάζουμε μία στρώση από ολόκληρα μπισκότα, μία δόση κρέμας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τελειώσουν όλα τα υλικά τελειώνοντας με μπισκότα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη. Την ξεκολλάμε από το γλυκό και καλύπτουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Όταν λιώσει όλη η ζάχαρη και πάρει σκούρο χρώμα ρίχνουμε ζεστά τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και απλώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν σπάμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου