Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΠΟΥΓΚΙ ΜΕ ΤΣΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑ (ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ)



Υλικά
  • 1 συκωταριά κατσικίσια και σκέπη
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι - πιπέρι
  • δυόσμος
  • 150 γραμ. ρύζι νυχάκι και μια κουταλιά της σούπας μαύρο ρύζι
  • λάδι
  • για το πουγκί 500 γραμ. φύλλο πίτας


Εκτέλεση
Βράζουμε τη συκωταριά και την κόβουμε ψιλά κομματάκια. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι. Ρίχνουμε τα συκώτια, τα σωτάρουμε και αυτά και ρίχνουμε λίγο νερό, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Στο τέλος ρίχνουμε και το δυόσμο. Παίρνουμε τη σκέπη και την κόβουμε κομμάτια. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού και βάζουμε τη σκέπη μέσα. Ρίχνουμε γέμιση και κλείνουμε τη σκέπη το επάνω μέρος και γυρίζουμε ένα - ένα στο ταψί. Ρίχνουμε λίγο λάδι και νερό και τα βάζουμε στο φούρνο για 35 λεπτά. Τα βγάζουμε και έχουμε έτοιμα τα φύλλα. Τοποθετούμε σε κάθε φύλλο ένα τζιγεροσαρμά και το κλείνουμε σε πουγκί και το δένουμε με ένα φύλλο πράσο. Το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγο λάδι επάνω στο φύλλο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Μετά για να γαρνίρουμε το πιάτο χτυπάμε δύο γιαούρτια αγελαδινά με τέσσερα αυγά, λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Τέλος το βάζουμε σε ένα κορνέ και στολίζουμε το πιάτο.

katipsinetai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου