Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΒΟΥΒΑΛΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΓΑΛΑ



Υλικά
  • 1,5 κιλό κρέας βουβαλίσιο
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 4-5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκόρδα
  • 700 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 2 κ.σ. μπαχάρι
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι, δαφνόφυλλα, δεντρολίβανο, γαρύφαλλο


Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φέτες. Βάζουμε το κρέας και όλα τα υλικά (έκτος από τα καρότα και τα μανιτάρια) στη γάστρα από το βράδυ και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας (και αφού προσθέσουμε τα υπόλοιπα) βάζουμε τη γάστρα στους 200 βαθμούς για δύο ώρες.

katipsinetai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου