Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ





ΥΛΙΚΑ:
1 αντεριά από κατσίκι
1 συκωταριά αρνίσια κατά προτίμηση
Γλυκάδια αρνίσια
1 μεγάλη μπόλια
Αλάτι 
Πιπέρι
Ρίγανη 
Χυμό 1 ½ λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα εντόσθια με νερό και ξύδι και ειδικά τα αντεράκια τα οποία γυρίζουμε το μέσα έξω με ένα στυλό (με την πάνω πλευρά του και όχι με τη μύτη) και όχι με βελόνα πλεξίματος που μπορεί να τα τρυπήσει ή να τα κόψει. 
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια. Μαζί με τα γλυκάδια τα μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τα αφήνουμε για δυο ώρες να μαριναριστούν στο ψυγείο και έπειτα παίρνουμε μια μικρή σούβλα και περνάμε 2-3 κομμάτια (εναλλάξ συκώτι, πνευμόνι, καρδιά ,σπλήνα.) Ενδιάμεσα βάζουμε γλυκάδια. Μόλις συμπληρώσουμε τη σούβλα, βουτάμε τη μπόλια σε χλιαρό νερό να μαλακώσει και να ανοίξει και την τυλίγουμε κατά μήκος στα εντόσθια να καλυφθούν. Αλατοπιπερώνουμε πάλι και στερεώνουμε καλά τη συκωταριά από τη μια άκρη της σούβλας στην άλλη και την τυλίγουμε με την αντεριά την οποία στερεώνουμε καλά στο τελείωμα.
Ψήνουμε το κοκορέτσι στα κάρβουνα τοποθετώντας το στην αρχή ψηλά από τη φωτιά, περίπου 40 εκατοστά για να σιγοψηθεί μέχρι μέσα και όταν αρχίσει και ροδίζει το κατεβάζουμε πιο κοντά στη φωτιά να απέχει 15 εκατοστά μέχρι να ροδίσει καλά.

Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε τη μπόλια αλλα να το προσέξουμε γιατί θα ψηθεί πιο γρήγορα γιατί δεν θα έχει την υγρασία της.


η συνταγη είναι από τον κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΛΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου