Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ



Υλικά
  • 1 λίτρο βουβαλίσιο γάλα
  • 75 έως 100 γρ. νισεστέ
  • 1 ή 2 δόσεις βανίλιας
  • ζάχαρη λευκή ¾ του φλιτζανιού
  • ζάχαρη ακατέργαστη


Εκτέλεση
Αλείφουμε καλά τον πάτο από το ταψί με ένα πινέλο με βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ποσότητα ακατέργαστης ζάχαρης, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω στο βούτυρο σε όλο τον πάτο του ταψιού.
Τη βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να καεί (να καραμελώσει) και το βγάζουμε να κρυώσει.
Διαλύουμε καλά το νισεστέ στο 1/3 του γάλακτος τις βανίλιες, τη λευκή ζάχαρη. 
Ταυτόχρονα, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει αρκετά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με την καμένη ζάχαρη. Το μείγμα θα πρέπει να έχει κρυώσει (να έχει στερεοποιηθεί η ζάχαρη για να μην αναμιχθούν τα υλικά) και βάζουμε το ταψάκι χαμηλά στο φούρνο όπου το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

katipsinetai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου