Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΚΟΥΚΟΥΛΩΤΑ ΣΕ ΚΛΗΜΑΤΟΒΕΡΓΕΣ





Ένα καταπληκτικός πεντανόστιμος Λαμπρομεζές

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 συκωταριά από μικρό αρνί(για να μην έχει πολύ λίπος)
1 ξερό κρεμμύδι(πολύ ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια Ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
¼ κούπα ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
2 μπόλιες αρνίσιες
Κληματόβεργες για το ταψί, τόσες όσο να καλύψουν όλο τον πάτο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε νερό που βράζει, ζεματίζουμε τη συκωταριά για 10 λεπτά. Παράλληλα ξαφρίζουμε.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βουτάμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό να ανοίξουν και τις απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα αυγά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και τα συκώτια και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμα το ζύμωμα. Χωρίζουμε τις μπόλιες σε 12 κομμάτια. Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι μπόλιας και το κλείνουμε σε πακετάκι, να είναι σαν κουκούλια. Σε ταψί απλώνουμε τις κληματόβεργες και ακουμπάμε πάνω τα κουκουλωτά με την ένωση προς τα κάτω και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45’ μέχρι να ροδίσoυν καλά.


η συνταγη είναι απο την κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΛΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου