Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΛΕΦΤΙΚΟ



Υλικά
  • 700γρ χοιρινό
  • 700γρ μοσχάρι
  • 700γρ κατσικάκι
  • 300γρ κοτόπουλο φιλέτο
  • 300γρ μπούτι κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 καρότο
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 200γρ μανιτάρια ολόκληρα
  • κρεμμύδι πράσινο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • λίγο μαϊντανό δεντρολίβανο
  • 5-6 ντοματίνια
  • 150γρ ντομάτα λιαστή
  • αλάτι-ρίγανη
  • μείγμα από πιπέρι άσπρο - πράσινο και μαύρο
  • λίγο κόλιανδρο
  • μπαχάρι σε κόκκους
  • μια κούπα κόκκινο κρασί
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο σαφράν


Εκτέλεση
Πλένουμε τα κρέατα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε τα κρέατα με κρασί λάδι μπαχαρικά και αλάτι. Την επόμενη μέρα σωτάρουμε τα κρέατα με λίγο λάδι να κάνουν μια κρούστα. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στη γάστρα, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, λιαστή ντομάτα, ντοματίνια,  μαϊντανό, κρεμμύδι πράσινο και ξερό, σαφράν, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Στη συνέχεια σωτάρουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά για 8 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τις πιπεριές πάνω στο κρέας και τα βάζουμε στο φούρνο για 2,5 ώρες στους 200 βαθμούς, στη συνέχεια βγάζουμε το καπάκι και το ψήνουμε για 20 λεπτά για να πάρουν χρώμα.

katipsinetai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου