Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΟΝΗΡΟ ΓΛΥΚΟ



Υλικά
  • 1 σφολιάτα
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 400 γραμ. καρύδια
  • 1 σαντιγύ φυτική
  • 4 κ.σ. άχνη

Για το σιρόπι:
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 4 κ.σ. γλυκόζη
  • 1 βανίλια


Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε δώδεκα κομμάτια, τα αλείφουμε με βούτυρο και τυλίγουμε ένα - ένα κομμάτι τη σφολιάτα με ένα καλάμι. Τέλος κολλάμε με νερό τη σφολιάτα και τα βάζουμε στο ταψί σε σιγανό φούρνο για μια ώρα. Τα σιροπιάζουμε για δύο ώρες, παίρνουμε και βγάζουμε τα καλάμια, τα γεμίζουμε με σαντιγύ μέσα-έξω και βάζουμε το καρύδι.

katipsinetai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου