Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ





ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο στο μούλτι σε σκόνη
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Ξύσμα 1 λεμονιού

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
100 γρ. λικέρ μαστίχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κάνουμε το σιρόπι εν αρχή βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη. Τα βράζουμε για 1’ αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το λικέρ.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, να φουσκώσουν πολύ και να γίνουν μια κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με το σιμιγδάλι και την φυστικόσκονη. Σταματούμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο μείγμα τα ξύσματα των εσπεριδοειδών. Έπειτα προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τη φυστικόσκονη, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μαρίζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με προσοχή να μην πέσει ο όγκος μέχρι να ενσωματωθούν καλά. 
Αλείφουμε πολύ καλά ένα ταψάκι με λιωμένο πρόβειο βούτυρο και αδειάζουμε εκει το μείγμα. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30’.
Μόλις το βγάλουμε καυτό από το φούρνο, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Τρώγεται καλύτερα την επομένη μέρα κρύο από το ψυγείο. Οπότε ας μη βιαζόμαστε.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. 

Αν το σιρόπι κάτσει πολύ κάτω στο ρεβανί μας, Τυλίγουμε το ταψί όταν κρυώσει με μεμβράνη και το γυρίζουμε για λίγο ανάπ


συνταγη ανδρεα αδαλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου