Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΙΙΦΤΕΚΙΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ

Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 καρότα τριμμένα
2 κολοκύθια τριμμένα (το πράσινο μέρος)
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά
2 αυγά
1/3 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι. Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αυγά. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄. Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με μανιτάρια σοτέ και πράσινη σαλάτα.



Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου