Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΜΥΡΝΑΙΪΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλ. φρυγανιά
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
4 κ.σ. και λίγο έξτρα για το πλάσιμο μαυροδάφνη
2 αυγά
1 κ.σ. κύμινο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
1 φλ. τσαγιού φέτα (τρίμμα)
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη σάλτσα
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Eκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν τ’ αφήσουμε να σταθούν για λίγο στο ψυγείο θα γίνουν τέλεια. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Πλάθουμε πλατιά σουτζουκάκια και βάζουμε λίγη γέμιση μ’ ένα κουταλάκι. Κλείνουμε τριγύρω. Αν κολλάει ο κιμάς στα χέρια βουτάμε τις παλάμες στη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το πλάσιμο. Τα ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να δέσει. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄. Τα σερβίρουμε με πιλάφι.



Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου