Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

Περιγραφή
Ενα κέικ με σιρόπι από τα βάθη της Μικράς Ασίας


Τι χρειαζόμαστε:
3/4 φλ. μαργαρίνη
1/4 φλ. λάδι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 φλ. γιαούρτι αγελάδος
1/4 φλ. γάλα εβαπορέ
5 αβγά
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking
1 βανίλια
2 λεμόνια (από 1 1/2 λεμόνι παίρνω το ξύσμα και από το άλλο μισό τη φλούδα για το σιρόπι)
ΣΙΡΟΠΙ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
φλούδα από μισό λεμόνι
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
αμυγαλόψυχα ή ζάχαρη άχνη με φρούτα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού

Περιέχει
Γιαούρτι
Αβγά
Γάλα
Πως το κάνουμε:
Ξεκινάω βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά ώστε να προλάβει να κρυώσει.
Βάζω σε ένα μπώλ τη μαργαρίνη, το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, τους κρόκους των αβγών και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτω στο μείγμα το αλεύρι και το baking κοσκινισμένα και τέλος τη βανίλια.
Χτυπάω τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και τη ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνω το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σκάλα σε αέρα.
Αφού ψηθεί τρυπάω το κέικ σε αρκετά σημεία και το σιροπιάζω.
Αναποδογυρίζω τη φόρμα και γαρνίρω.


www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου