Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Υλικά

250 γραμμάρια γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες λεπτές

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες

3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κομμένη σε καρέ

3 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές φέτες

400 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεμμύδι). Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25΄-30΄, να μείνει το σπεντζοφάι σχεδόν με το λάδι του.

Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου