Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΥΣΑΡΙ

Υλικά για 4 άτομα

§                     3/4 φλυτζάνι φακές
§                     4 φλυτζάνια νερό
§                     3/4 φλυτζάνι μακρύκοκκο ρύζι (ωμό)
§                     1 φλυτζάνι κοφτό μακαρονάκι
§                     2 κουταλιές λάδι
§                     2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
§                     4 δόντια σκόρδο, λυωμένα
§                     1 κουτί (0,5 κιλό) ντομάτες κονκασσέ
§                     1/4 κουταλάκι κόκκινη πιπεριά σε νιφάδες (αν θέλετε βάζετε ποσότητα κατά την προτίμησή σας)
§                     αλάτι και πιπέρι (όσο προτιμάτε)

Εκτέλεση

1.                   Βάζετε τις φακές και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να σιγοβράσουν επί 25 λεπτά.  Προσθέτουμε το ρύζι στις φακές, και συνεχίζουμε να τα σιγοβράζουμε ακόμα 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
2.                  Γεμίζουμε μια άλλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό και περιμένουμε να βράσει. Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά.  Τα στραγγίζουμε.
3.                  Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα πλατύ τηγάνι, πάνω από μετρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και καρυκεύουμε με τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα σε μέτρια φωτιά, περίπου 10-20 λεπτά.
4.                  Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος ανακατεύουμε τις φακές, το ρύζι και τα μακαρόνια. Προσθέτουμε στο μείγμα την σάλτσα με τις ντομάτες, ανακατεύοντας μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου