Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΙΣ ΚΙΟΦΤΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ

Περιγραφή
Παραδοσιακο εδεσμα της Μικρας Ασιας. Εχει πολλες παραλαγες αναλογα με την περιοχη. Η παρουσια του παραμενει παντα ιδια.


Τι χρειαζόμαστε:
600 γραμ κιμα αρνισιο
1/2 κουπας τριμενο κρεμυδι
4 σκελιδες σκορδο τριμενο
1 αυγο
1 κ-γ μαντζουρανα
1 κ-γ δεντρολιβανο
αλατι πιπερι
λαδι για το αλειμα
Σάλτσα γιαουρτιού
1/2 κουπα μαγιονεζα
1/2 κουπα γιαουρτι στραγγιστο
2 σκελιδες λιωμενο σκορδο
αλατι πιπερι
προαιρετικα λιγο χυμο λεμονιου

Περιέχει
Αβγά
Γιαούρτι
Σκόρδο
Φτιάχνει
4 μεριδες
Πως το κάνουμε:
Σε ενα μπωλ βαλετε τον κιμα και ολα τα υπολοιπα υλικα
Ζυμωνετε καλα να ενωθουν ολα τα υλικα και βαζετε την ζυμη στο ψυγειο για 30 λεπτα
Παρτε μικρα μπαλακια κιμα και περαστε τα σε ειδικα ξυλινα σουβλακια και βρεχωντας τα χερια δωστε μακροστενο σχημα. Τα αλειφετε με λαδι και τα ψηνετε σε καρβουνα ή στο γκριλ
Σερβιρετε με σαλτσα γιαουρτιου
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην αγορα υπαρχει μιγμα μπαχαρικων για σις κιοφτε ή σις κεμπαπ.
Η συνταγη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου Μικρασιατικες γευσεις


www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου