Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΑΣΑΤΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ




Η συνταγή της ημέρας 
  


Υλικά  
  • 800 γραμμ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπολ το χοιρινό, το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10’. Το βγάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2’-3’.
Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρεύεται καλά το κρέας και να μαλακώσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του. 

Πηγή: argiro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου